Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Autotest: Porsche 911 Carrera Cabrio

In de top 10 antwoorden op de vraag ‘wat zou je doen met een miljoen’ staat steevast: een Porsche kopen! De ultieme jongensdroom. Collega Eduard Herkes was er dan ook weer als de kippen bij toen Porsche Centrum Amsterdam zich had aangemeld voor de autotest. Heel gek, als we een compact stadskarretje testen is hij in geen velden of wegen te bekennen…

Maar goed, ook zonder miljoen: de Porsche is van mij! Al is het dan maar voor een halve dag, want zo lang krijgen we ‘m mee van Porsche Centrum Amsterdam. Daar staat-ie in al zijn glorie op ons te wachten: een antracietbruine metallic Porsche 911 Carrera Cabrio. Het model viert dit jaar zijn 50-ste verjaardag, maar dit juweel oogt allerminst als een belegen Abraham. Geen midlife crisis voor deze jongen! Rank, slank, snel en tijdloos en ja – ontegenzeggelijk met een hoog showgehalte. Want dat is onderdeel van de kick: met een Porsche wil je gezien worden. En geloof me: dat word je.

Vanaf de eerste presentatie op de International Motor Show in 1963 geldt de 911 als graadmeter voor alle sportauto’s. Maar hij is ook multifunctioneel: snel en sportief, maar ook geschikt voor dagelijks gebruik; exclusief, maar ook sociaal aanvaard. Ferry Porsche formuleerde het als volgt: “De 911 is de enige auto waarmee je een safari in Afrika kunt maken, aan Le Mans kunt meedoen, naar het theater kunt gaan en door de straten van New York kunt flaneren”.

Een sportmonster

Tot zo ver de historie, de realiteit is dat we met het gestroomlijnde sportmonster de weg op gaan, met Eduard als eerste aan het stuur. Ondanks het legendarisch slechte weer van mei, zetten we het dak open, want ja, hoe vaak…? Precies. Het dak vouwt zich snel en geruisloos op en daar gaan we. Als Eduard op de snelweg wat serieuzer op het gaspedaal trapt, laat de auto ons al even zien waar hij toe in staat is. 350 pk, nog even en we stijgen op!

Alleen, amateurs als we zijn, we zijn vergeten het knopje van het windscherm in te drukken. Mijn zorgvuldig geföhnde haar tolt als een dolle om mijn hoofd. Toch maar even stoppen voor dat windscherm en meteen van plaats wisselen, want het is mijn beurt. Windstil, dat is beter. Maar spannend is het wel, zo’n Porsche. Na enige tijd wennen en op een rustig stuk snelweg, activeer ik de Sport-Plus stand en de sportuitlaat. VRRROOAAM! Pas nu komt de ware aard van de auto naar boven. De koppeling schakelt direct een aantal verzetten terug en de toerenteller draait overuren. De power die loskomt, beneemt me bijna de adem en het geluid…tja, dat is sensationeel! Maar laat ik heel eerlijk zijn: voor mij houdt dit toch het midden tussen euforie en doodsnood. Want het is wel een soort beest waar ik in zit en ik weet nog niet heel zeker of ik het getemd heb. Dat deze auto in 4,4 seconden optrekt naar 100 km/uur geloof ik ongezien. Zodra de Sport-Plus knop nogmaals is ingedrukt, keert de relatieve rust overigens direct terug. Eduard naast mij kan alleen nog maar stralend roepen ‘dat hij hier wel aan kan wennen’.

Een sensatie

Conclusie: De 911 is een sensatie, ‘de moeder van alle sportauto’s’, met een waanzinnig design. Voor mij persoonlijk meer een droom voor jongens, powervrouwen als Anouk, Linda de Mol en Cameron Diaz uitgezonderd, die er één schijnen te hebben. In deze aflevering van de autotest weinig technische details en des te meer emotie. Maar wie dat niet begrijpt moet zelf maar eens in een Porsche 911 Carrera stappen…

 

De vanaf prijs voor een Porsche 911 Carrera is € 109.700,-. Dan staat er een handgeschakelde 911 Carrera Coupé voor de deur. Een Cabrio is verkrijgbaar vanaf € 124.000,- . Porsche staat bekend om zijn vele opties, zodat je echt je eigen droomauto kunt samenstellen, voor je eigen prijs.
De testauto van vandaag, een antracietbruine metallic Porsche 911 991 Carrera Cabrio PDK (Porsche Doppelkupplung) met onder andere zwarte leren bekleding, zwarte kap, 14-voudig verstelbare sportstoelen, Communication Management, Bose Surround System, Sportuitlaatsysteem, Sport Chrono Pakket Plus en 20 inch Carrera Classic wielen, kost in deze uitvoering € 154.466,00.
Porsche1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *