Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Autotest BMW 320i A Gran Turismo

BMW heeft haar 3 Serie aangevuld met een GT, een Gran Turismo. Belangrijkste kenmerken van de Gran Turismo zijn de hogere wielbasis en de enorme ruimte op de achterbank. We nemen de proef op de som met de BMW 320i A Gran Turismo.

Het eerste dat je eigenlijk moet doen bij de BMW 320i A Gran Turismo, is achterin gaan zitten. Pardon? Je koopt een auto toch niet om op de achterbank plaats te nemen? Nou, bij de BMW 3 Serie Gran Turismo kan dat wel eens doorslaggevend zijn. Je weet namelijk niet wat je meemaakt – zoooveel beenruimte dus. Je hoeft er een BMW in de 5Serie niet voor te kopen, mocht dat het dilemma zijn.

Geheel uitgevoerd in zwart oogt het interieur ruim, meer dan ruim. En dat is natuurlijk niet zo gek, want de aanduiding Gran Turismo staat voor veel hoofd- en beenruimte. Op de royale achterbank zit je met drie volwassenen elkaar bepaald niet in de weg. De ruime zit geeft je een directiegevoel. Een interieur met loungekarakter, vindt BMW zelf, met sponningloze portierruiten die vrij uitzicht bieden op de buitenwereld. Nou, daar heeft het wel gelijk in eigenlijk.

Al die extra ruimte

Ja, en we zijn nog niet uitgepraat over al die extra ruimte, want het heeft een achterbak om u tegen te zeggen. Meer dan voldoende om het stapeltje UIT Magazines kwijt te kunnen, die we gaan afleveren. Of je nu ergens een lang weekend hebt gepland, met vrienden op stap gaat of een zakelijke afspraak hebt, met de Gran Turismo kun je altijd uit de voeten. Bijvoorbeeld door de in de verhouding 40 : 20 : 40 gedeeld neerklapbare achterbankleuning, die bovendien in hoek verstelbaar is – voor het vergroten van
de bagageruimte, of juist voor nog meer ontspannen reizen achterin. En in combinatie met het opbergpakket is de achterbankleuning op afstand te ontgrendelen. Het is duidelijk: comfortabel rijden staat voorop.

Heerlijk zoeven

Genoeg gepraat – we hebben nog geen meter gereden en staan nog steeds voor de showroom van BMW & MINI dealer Van Poelgeest. We voeren het adres in op de navigatie, dat kan schrijvend met je vinger, en weg zijn we. De 320i A Gran Turismo is uitgevoerd met een 8-traps automatische transmissie en dat zoeft heerlijk over de weg. Wil je even wat meer pit, dan druk je ‘sport’ in. Wil je ook nog sportief rijden, dan gebruik je de flippers aan het stuur om te schakelen, net zoals in Formule 1. Wie voor zuinig gaat, zal gecharmeerd zijn van de ECO PRO Modus. Hiermee stem je je auto af op maximale efficiëntie en wordt het brandstofverbruik met tot wel 20 procent gereduceerd.

Bekend van BMW is dat je in je voorruit kunt aflezen hoe hard je rijdt (Head-Up Display) en wat de maximumsnelheid ter plekke is. Je bent onderweg sowieso van alle gemakken voorzien: aparte app’s, Personal Assistant (zoekt bijvoorbeeld een restaurant voor je), bluetooth, vermoeidheidswaarschuwing, Lane Change Warning (dode-hoekwaarschuwing), Park Distance Control, dat je helpt bij het parkeren en waarmee je op de display alle kanten van je auto in de gaten kunt houden.

Hogere zit

Het grootste verschil in gevoel – we hebben eerder een ‘gewone’ 5 gereden – zit ‘m in het feit dat je een stuk hoger zit. Dat blijkt BMW overigens expres te hebben gedaan – veel mensen zijn wel blij met een wat hogere zit en de bijbehorende makkelijkere in- en uitstap. Aan comfortabel rijden doet het niets af; sterker nog, je hebt juist een beter overzicht.

Leuk detail: rijd je 110 kilometer of meer, dan gaat de spoiler op de achterkant van de auto omhoog, voor een nog betere wegligging. Ook leuk: een ‘schop’ onder de auto is voldoende om de achterklep te openen! Een druk op de knop sluit hem vervolgens weer. Makkelijk als je je handen vol hebt!

Conclusie:

Met tegenzin leveren we de BMW 320i A Gran Turismo weer in bij Van Poelgeest. Het is een auto die van alle gemakken voorzien is en veel mensen zal aanspreken. De ruime achterbank en vooral die achterbak, die blijven ons nog wel even bij.

BMW-3-GT
Je rijdt een BMW 320i Gran Turismo al vanaf 41.480,- euro. De 320i A Gran Turismo van de proefrit is de automaatversie (benzine) en kost 42.594,- euro. Verder valt te kiezen uit een BMW 328i en BMW 335i met xDrive (vierwielaandrijving) als optie. Natuurlijk is de BMW 3 Gran Turismo ook verkrijgbaar in een dieseluitvoering, met vermogen variërend tussen 143 en 218 pk.

 

 

Van Poelgeest Amstelveen
Burg. A. Colijnweg 6-8
1182 AL Amstelveen
T (020) 503 23 00
I www.van-poelgeest.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *