Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Auberge Jean & Marie: gastvrijheid, wit linnen en klassieke gerechten

Een steak tartare waar sterrenchefs van andere restaurants graag voor langs komen, zo’n etablissement is Auberge Jean & Marie. Met klassiekers uit de jaren ’70 en ’80 op de kaart en een gastheerschap dat haast on-Amsterdams is.

“We behandelen onze gasten zoals wij zelf ook graag behandeld willen worden,” zegt Marije Bremer. “Het is toch ook fijn als wij nog weten aan welke tafel je vorig keer zat en welke wijn jouw voorkeur heeft?” Samen met Jan Grijspeere opende ze twee jaar geleden het restaurant annex wijnbar met terras, Auberge Jean & Marie, in het stille deel van de Albert Cuypstraat, dat met de Noord-Zuidlijn nu ineens nog beter bereikbaar is.

“Dezelfde gezichten in de bediening, een vaste kwaliteit, een gevoel van ‘daar zit je altijd lekker’. Dat vinden we belangrijk,” zegt Jan Grijspeere, die onder andere het gastheerschap van Brasserie Van Baerle en het Le Garage uit de tijd van Joop Braakhekke  als zijn voorbeelden noemt. “Bij ons zit de beleving in de liefde voor ons vak, in het witte linnen, in het klassiek witte servies. En tegelijkertijd zijn we laagdrempelig.”

Persoonlijke aandacht

De persoonlijke aandacht leidt tot een groeiend aantal vaste gasten. Mensen die net zo goed voor een goed glas wijn komen – de kaart telt maar liefst 200 wijnen, waarvan er 70 per glas worden geschonken – of voor een cappuccino met de krant erbij. Het kan allemaal. Tijdens het diner is er de keuze uit zowel à la carte gerechten als een drie- of viergangen menu. Overdag wordt er een afspiegeling van de dinerkaart geserveerd, uitgebreid met echte lunchklassiekers, zoals een Bouchee à la Reine met kalfsragout en kalfszwezerik. En ’s zondags kun je er de hele dag terecht voor een uitgebreide lunch of een vroeg diner.

Salade Landaise

De klassiekers uit de jaren ’70 en ’80 zijn vaak een feest der herkenning. Bijvoorbeeld een salade Landaise met gerookte eendenborst, in ganzenvet geconfijte eendenmaagjes, eendenlever, frambozenvinaigrette en walnoten (zie foto) of escargots Café de Paris, paling op toast, garnalencocktail. “Dat aten we vroeger ook weleens met Kerstmis!, reageren sommige gasten. Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden met al die geweldige gerechten die de Franse keuken te bieden heeft?”

“We vertalen die klassiekers van toen naar het nu: iets minder boter, iets meer zuren bijvoorbeeld, want met vele jaren ervaring in diverse restaurants en een voorliefde voor Frankrijk moest dat eigen restaurant met die Franse keuken er eens van komen.

En met een fraai ingerichte Albert Cuypstraat, een nieuwe parkeergarage onder de Hobbemakade en natuurlijk de Noord-Zuidlijn is de timing perfect. “Voordat je naar het Concertgebouw gaat, kun je hier terecht voor een vroeg diner, of na afloop voor een souper. En voor de zakenlunch ben je hier vanaf de Zuidas in vier minuten.”

 

 

Auberge Jean & Marie
Albert Cuypstraat 58-60
Amsterdam
T 020 845 2005
W www.aubergeamsterdam.nl

Van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 12.00 uur tot 23.00 uur
Zondags serveert men de dinerkaart van 12.00 uur tot 19.30 uur

 

Beeld John ten Boer
Bijschrift: Marije Bremer en Jan Grijspeere

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *