Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Bij Astrid Drenthe is alles even lekker en vers

'Eten moet een beleving zijn'

Na 10 jaar de slagerij in supermarkt Kingsalmarkt gerund te hebben, begon Astrid Drenthe in juli een paar deuren verder voor zichzelf.

In een nieuwe winkel met een duidelijke naam: Astrid Drenthe Kwaliteitsslagerij en Luxe Traiteur. Vier maanden later is Astrid nog steeds beduusd van het succes van haar keuze. Maar veel tijd om te mijmeren is er niet, want de vitrines moeten vol!

De nieuwe locatie, het pand waar voorheen Paul Warmer Kinderschoenen zat, heeft alleen maar voordelen: “Daglicht! Ik heb na 10 jaar weer eens de zomer beleefd. Bovendien zijn we hier veel zichtbaarder. Om half 8 ’s ochtends komen de mensen al voor onze belegde broodjes en vers brood van warme bakker Van Schaik. En dan blijft het de hele dag druk. Ik had niet durven dromen dat mijn eigen winkel zó’n succes zou worden. Het is hard werken, ik sta om tien voor vier op en ben nooit voor half zeven thuis, maar het geeft ook veel energie!”

“Eten moet een beleving zijn,” vindt Astrid. “Dat zie je terug in onze winkel, die heeft een vrouwelijke touch. De jaargetijden beleef je hier, de sfeer van herfst en straks van Kerst. Als het kouder wordt, krijg ik vanzelf trek in spek. En bij warm weer maken we panzanella, een Toscaanse broodsalade, en gazpacho. We maken vrijwel alles zelf, in onze grote open keuken. Heerlijke salades, rauwkost, toastsalades en onze befaamde rundvleessalade en filet americain. Wat die zo bijzonder maakt? Dat zeg ik niet, dat is een geheim recept!”

“Dagelijks maken we 50 verschillende, verse kant-en-klaar maaltijden. Van andijviestamppot en hutspot tot Thaise noedels, boeuf bourguignon, lamscurry en Surinaamse roti. Verder verkopen we alle soorten vlees en vleeswaren, ik denk dat we het grootste assortiment in de wijde omtrek hebben.”

Dieren die een goed leven hebben gehad

“Van vlees moet je kunnen genieten, maar het moet wel deugen. Ons vlees is van dieren die een goed leven hebben gehad. Onze koeien komen van een boer uit Twente die uitsluitend koeien houdt, dus er zijn geen andere bacteriën. Stress is funest voor de smaak van vlees. Ik ben ervan overtuigd dat je proeft dat de koeien daar in Twente minder te lijden hebben van lawaai en drukte, verkeer en vliegtuigen,” zegt Astrid stellig. “Deze boer brengt bovendien zijn koeien zelf naar zijn eigen slachterij. De dieren kennen hem, dus ervaren nauwelijks stress.”

Groot vlees en borrelhappen

“Er is tegenwoordig weer veel vraag naar nostalgisch vlees, zoals bavette, longhaas en diamanthaas, vlees dat voorheen in de tartaar ging. En groot vlees, voor de Big Green Egg. Sauzen, marinades en rubs voor de barbecue kun je ook bij ons kopen.”

“Voor de borrelhappen hebben we bewust geen folder. Dat bespreken we altijd face to face, want alles kan, van standaard tot heel uitgebreid, exclusief of apart. Of mensen komen zelf met iets aanzetten. Laatst hebben we een heel grote badkamertegel gevuld met antipasti, voor iemand met een nieuwe badkamer, die zijn klushulpjes wilde bedanken. Soms zeggen mensen ‘doe maar wat leuks’. Daar komen vaak de mooiste creaties uit.”

 

 

Kwaliteitsslagerij en Luxe Traiteur Astrid Drenthe

Rembrandtweg 411

1181 GN Amstelveen

T 020 645 99 93

F Kwaliteitsslagerij Astrid Drenthe

W www.slagerijdrenthe.nl

Ma. t/m vr. 7.30 – 18.00 uur

Za. 7.30 – 17.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *