Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Heel Holland Barbecuet, en koopt in bij kwaliteitsslagerij Astrid Drenthe

Zodra de zon een mooie zomeravond belooft, gebeurt er iets in Nederland: het barbecuevirus grijpt om zich heen. Uit alle tuinen stijgen rookwolken op en mannen die normaal nóóit koken zijn als zelfbenoemde grillmaster opeens de baas over het vlees. Op zo’n mooie dag ga je natuurlijk niet zelf staan snijden, hakken en marineren. Dat hoeft ook niet: bij Astrid Drenthe koop je álles voor de barbecue!

Het is een prachtige dag als we naar de slagerij van Astrid Drenthe in Amstelveen gaan. Voor de deur staat een Big Green Egg-achtige kamadobarbecue te gloeien. Een rosbief is bijna klaar om straks in sappige, rosé gegaarde plakjes over de toonbank te gaan. “We gebruiken de barbecue steeds vaker om rollades, rosbief en porchetta mee te bereiden die we als vleeswaren verkopen,” vertelt Astrid. “Ruikt lekker, hè?!?”

Na jarenlang haar slagerij in de Kingsalmarkt gerund te hebben, zit Astrid met haar team van elf medewerkers nu twee jaar op de hoek van de Rembrandtweg. Een mooie plek, vindt Astrid:  “Het contact met buiten is heerlijk. Sommige vaste klanten zien we over de rotonde hierheen getrokken worden door hun hond, die weten dat ze hier een stukje tartaar krijgen!”

Vers brood van Simon Meijssen

Vaste klanten zien ze bij de slagerij de hele dag. De eersten komen al om half 8 ’s ochtends voor een belegd broodje of voor vers brood van bakker Simon Meijssen. Daarna is het een komen en gaan van mensen die afkomen op wat wel het grootste assortiment vlees en vleeswaren van de wijde omtrek moet zijn.

In de keuken worden de hele dag verse maaltijden bereid in tientallen variaties: van stamppot raapstelen met gehaktballetjes, verse aspergeschotel met eitjes en beenham en boeuf bourguignon, tot Indische nasi, kip roedjak en Surinaamse roti. “De maaltijden kook ik vanuit mijn hart,” zegt Astrid erover, “ik kijk naar het weer en dan bedenk ik waar ik trek in heb. Op een koude dag in de zomer kan ik zomaar erwtensoep maken. Een paar lekkere stamppotjes hebben we altijd, daar zijn vooral oudere mensen dol op.”

Verse maaltijden aan huis

“Bij met name ouderen bezorgen we verse maaltijden aan huis, op dinsdag en vrijdag tussen vier en zes. De mensen bellen hun bestelling een dag eerder, of dezelfde dag door. Vandaag is er veel vraag naar kip-ananas-chili en tagliatelle di Napoli, met pancetta, zontomaatjes en rucola.”

Niet alleen de bakker, ook de groenteboer komt dagelijks langs, met verse groenten en kruiden: “Naast de warme maaltijden hebben we altijd zes soorten verse rauwkostsalade. Alles komt uit onze eigen keuken. Voor feestjes leveren we de maaltijden ook in grote hoeveelheden. Dan heb je een heerlijke maaltijd voor je gasten, maar niet het werk.”

Ribeye, T-bonesteaks en picanha

Behalve de flessen rosé, koop je bij Astrid Drenthe álles voor een barbecueavondje. Van houtskool en stokbrood, tot salades, marinades, sauzen en kruidenboter. En vlees natuurlijk. Heel veel heerlijk vlees van hoge kwaliteit: “Populair zijn de gemarineerde lamsrackjes, de moinkballetjes en allerlei makkelijk te garen lapjes, zoals procureur en ribeye. We hebben zo’n twaalf soorten kant en klare spiesen, met onder andere gamba’s en gingerchili, spiesen met malse kippendijen. We verkopen steeds meer groot vlees voor de barbecue, denk aan T-bonesteaks, côte de boeuf, ribeye en picanha, het staarstuk van de koe. Je gaart het met behulp van een kernthermometer, heel simpel, spectaculair en zó lekker!”

Slagersvakwedstrijd

“Hoe langer we erover praten hoe meer trek ik krijg. Ik denk dat ik voor vanavond uit de winkel wat biefstukspiesen en witlofsalade meeneem, en mijn aardappelsalade. Ik probeer geen koolhydraten te eten, maar die salade kan ik niet laten staan. Met mijn recept heb ik ooit een prijs gewonnen bij een slagersvakwedstrijd. Dat was een giller: stond ik als enige vrouw tussen al die mannen met een enorme beker vanwege een vegetarische aardappelsalade!”

 

 

Kwaliteitsslagerij en Luxe Traiteur Astrid Drenthe
Rembrandtweg 411
Amstelveen
T 020 645 99 93

F Kwaliteitsslagerij Astrid Drenthe
W www.slagerijdrenthe.nl
Ma. t/m vr. 7.30 – 18.00 uur
Za. 7.30 – 17.00 uur

 

Bijschrift: Astrid Drenthe en haar chef slager Olav Oldenburg

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *