Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Met sfeervolle verlichting verhoogt Art4Light het woonplezier

Met licht kun je in huis ultieme sfeer maken. Wanneer het donker wordt, valt of staat woonplezier met sfeervolle verlichting.

Of het nu gaat om romantische momenten, een gezellige avond met vrienden of ontspanning na een drukke werkdag. De kunst ligt in het spel van licht en schaduw. Met verschillende lichtbronnen in de kamer kun je de juiste accenten creëren. Het draadloze lichtbesturingssysteem Casambi dat je via een app gemakkelijk kunt inrichten en bedienen, draagt hier optimaal aan bij.

In Uithoorn is de riante showroom van Art4Light gevestigd. Verdeeld over twee verdiepingen vind je hier een grote collectie designverlichting van vooraanstaande merken, in oneindig veel stijlen. Tom en Irma van Buuren zijn de drijvende krachten én sfeermakers van Art4Light. Beiden hebben hun sporen in de wereld van verlichting ruimschoots verdiend.

“Van origine ben ik elektrotechnicus. Ruim twintig jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf als elektricien. In 2007 openden wij voor het eerst de deuren van onze eigen winkel. Het mooie aan dit vak is dat je met licht sublieme sfeer kunt maken. Met tientallen jaren ervaring op zak, weet ik als geen ander dat domotica en andere besturingssystemen kunnen bijdragen aan optimaal gebruiksgemak en comfort”, vertelt Tom enthousiast. Maar dergelijke systemen zijn kostbaar en zonder een installateur in te schakelen, moeilijk in te richten en aan te passen. “Een dynamisch team van techneuten uit Scandinavië heeft Casambi ontwikkeld. Een lichtbesturingssysteem dat een ware revolutie binnen de branche heeft ontketend.”

Bluetooth

Dit vernieuwende, efficiënte en energiebesparende domotica systeem werkt op basis van Bluetooth. Je kunt de gratis Casambi app installeren op alle Android en IOS Smart devices, zoals: Samsung, iPhone, iPad, et cetera. Een dure server en een WIFI netwerk zijn niet nodig.

Tom: “Zodra je een Casambi component in huis installeert, zoals een Casambi dimmer, lamp, driver of een Casambi WallxPress, wordt het gratis netwerk automatisch een comfortabel feit! Een Casambi netwerk begint dus al bij één component waarna je oneindig veel mogelijkheden en keuzes hebt. De Casambi app ondersteunt ook nog eens de meest gangbare talen, dus ook Nederlands.” Jaarlijks vindt in Frankfurt am Main ‘Light + Building’ plaats, de grootste lichtbeurs van Europa. Hier presenteren de meest vooraanstaande verlichtingsproducenten hun nieuwe collecties.

“Hier was te zien dat zo’n zeventig gerenommeerde merken als Occhio en Modular, de Casambi toepassingen standaard in hun armaturen verwerken. Dit betekent dat je verlichting traditioneel kunt dimmen en schakelen zoals je gewend bent, maar dat je lichtscenes ook kunt oproepen met de app of andere ‘gewone’ schakelaars. Na installatie is het gehele systeem eventueel ook te bedienen zonder smartphone of tablet. In dat geval kun je de schakelaars en dimmers aan de wand gebruiken waarbij alle Casambi faciliteiten behouden blijven.”

Wauw effect

In de showroom van Art4Light kun je het complete Casambi systeem werkend bewonderen. Op bevlogen en eigenzinnige wijze adviseert Tom zijn klanten welke componenten zij het beste in hun elektrische installatie kunnen opnemen. Dit doet hij namelijk aan de hand van een state of the art trainingskoffer die hij zelf heeft gemaakt. Casambi Finland heeft hier niet voor niets complimenten voor gegeven.

“In eerste instantie heb ik deze voor mijzelf samengesteld om tot in detail te onderzoeken hoe Casambi in elkaar steekt. Het is namelijk een professionele, zeer diepgaande app met talloze opties. De koffer zit vol met allerlei componenten en mogelijkheden, waaronder drivers, dimmers en lichtsensoren. Om de beste onderdelen te vinden, heb ik overigens de hele Europese markt afgestruind en vele producenten bezocht. Daarom is bij ons ieder component uit voorraad leverbaar én weten wij tot in het kleinste detail hoe alles werkt.”

“Met de trainingen die wij met de Casambi koffer geven, brengen we keer op keer het wauw effect teweeg. Dit geldt voor zowel consumenten als installateurs. Wie het ingenieuze lichtbesturingssysteem aanschaft voor thuis, geven wij op een vermakelijke en luchtige manier praktische tips and tricks. Maar ook voor technici spreken wij het juiste jargon en onthullen we een wereld aan mogelijkheden.”

Magnifiek systeem

De kunst achter mooie verlichting schuilt in het spel van licht en schaduw. Voor een ultiem effect kunnen de lichtexperts van Art4Light je dan ook helpen bij het maken van een perfect doordacht lichtplan. Dat geldt uiteraard ook voor het implementeren van Casambi.

“Maar het mooie aan het systeem is dat de consument juist heel veel zelf kan doen. Een krachtig voordeel is namelijk dat je nooit meer een dure installateur nodig hebt wanneer je uitbreidingen wilt doen. Dat scheelt veel geld en rompslomp. Daar komt bij dat het systeem onmiddellijk een uitbreiding van elektrische Casambi componenten herkent en deze toevoegt aan het netwerk.”

Ondertussen laat Tom nóg een optie zien welke sterk tot de verbeelding spreekt. “Je kunt foto’s maken van de lampen in huis en deze als pictogrammen in de app plaatsen. Vervolgens kun je hiermee de verlichting bedienen. Een ludieke factor die mede bijdraagt aan de doeltreffende eenvoud en het speelse gemak van dit magnifieke systeem dat altijd en overal perfect werkt.”

 

ART4LIGHT
Ondernemingsweg 13
Uithoorn
T 088 – 647 89 65

W www.art4light.nl

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *