Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Art Chapel, nieuwe kunstruimte op de Zuidas

De voormalige kapel van het Sint-Nicolaaslyceum heet nu Art Chapel. Deze nieuwe kunstlocatie is een toevoeging aan het bestaande aanbod van tentoonstellingsruimten in Amsterdam. Stichting Art Zuid organiseert dit jaar vijf tentoonstellingen, waarvoor telkens een zestal kunstenaars wordt uitgenodigd hun werk te tonen.

De kwaliteit van het aanbod in de Nederlandse kunstwereld is hoog. Art Chapel Amsterdam zet zich in voor een meer frequent en afwisselend overzicht hiervan. De kunstenaars worden hoofdzakelijk geselecteerd uit het bestand van toonaangevende galerieën in Nederland. Art Chapel biedt een extra platform voor deze kunstenaars. Daarnaast wil het de zichtbaarheid van het kunstaanbod vergroten, in aanvulling op galerieën en musea.

Portretfotografie

De openingstentoonstelling Zoals jij en ik (tot en met 16 februari te zien) toont het werk van Esiri Erheriene-Essi, Folkert de Jong, Natasja Kensmil, Meiro Koizumi, Eva Räder, Charlotte Schleiffert en Julia Winter. De kunstenaars in deze tentoonstelling hebben gemeen dat zij zich zowel interesseren in het uiterlijk van een geportretteerde. Maar ook in de achterliggende factoren die bepalend zijn voor de interpretatie van een portret.

De (groeps)portretten in deze tentoonstelling hebben verschillende thema’s. Zoals: vervreemding, confrontatie, vluchtige en oppervlakkige waarneming van de ander en het aannemen van een bepaalde rol, of het plaatsen van personages in verschillende omgevingen, variërend van een paradijselijke tot een apocalyptische setting.

Stichting Art Zuid

Stichting Art Zuid is een culturele organisatie, opgericht in 2008 met als doel een tweejaarlijkse beeldententoonstelling van wereldklasse te organiseren in het monumentale Plan-Zuid van architect H.P. Berlage. De eerste editie van ARTZUID (www.artzuid.nl) vond plaats in 2009. De daarop volgende edities hebben in toenemende mate een breed publiek uit binnen- en buitenland aangetrokken.

De bezoeker maakt op deze manier kennis met een gevarieerd aanbod van internationale hedendaagse beeldende kunst. De jubileumeditie van ARTZUID zal plaatsvinden van 19 mei tot en met 17 september 2017 op de Apollolaan, Minervalaan, Churchilllaan, Museumplein en Zuidas.

 

Art Chapel Amsterdam
Prinses Irenestraat 19, 1077 WT  Amsterdam
Openingstijden: woensdag tot en met zondag 12.00-17.00 uur.

Meer nieuws volgen over de Zuidas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *