Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Aristo: wie binnenkomt, is meteen enthousiast

In een tijd dat bijna iedereen aan een computer- of telefoonschermpje geplakt zit, zou je bijna vergeten hoe leuk het is om met je eigen handen iets moois te maken. Dat schilderen en knutselen ook nog ontspant en goed is voor de fijne motoriek, is mooi meegenomen. In Amstelveen vind je Artisto, een winkel vól met de beste en leukste benodigdheden voor schilderen en creatieve hobby’s. Kinderpartijtjes en workshops geven ze er ook.

Er moest een etentje én een dikke fles wijn – zoals Barbara Breedveld lachend zegt – aan te pas komen, om de plannen waar ze al tijden op broedde concreet te maken. Maar toen was het vuur ontstoken en vonden zij en haar nieuwbakken compagnon Marion Groen al gauw een leuk pand aan de Amsterdamseweg in Amstelveen. Goede buren zijn onder andere Jawa Sport en cadeau- en kledingwinkel LOT.

Creativiteit zit de dames in het bloed. Barbara is kunstschilder en werkte bijna 30 jaar als grimeur in de filmwereld. Marion, voormalig onderwijsassistente, is altijd creatief bezig in haar hobbyruimte aan huis. Met hulp van hun al even handige echtgenoten verbouwden ze hun pand tot wat het nu is: een lichte, gezellige winkel met veel steigerhout en zink. “Het mocht absolúút niet oubollig worden!” roept Marion. Achterin is de ruimte voor de workshops en de kinderpartijtjes. Die partijtjes lopen inmiddels als een trein.

Aanvulling op elkaar

“We vullen elkaar goed aan,” zegt Barbara, “Ik geef al tijden schilderles en Marion heeft veel ervaring met kinderen door haar baan in het onderwijs. Onze partijtjes hebben een standaardprogramma, waarbinnen alles mogelijk is. Samen met de ouders en de jarige vullen we het feestje in. Hapjes, drankjes, alles kan. Een partijtje duurt twee uur, is vanaf 6 jaar en de groepen zijn niet te groot: van minimaal 4 tot ongeveer 8 kinderen. Dan blijft het te behappen. Overigens heeft de ervaring ons geleerd dat de ouders er niet bij moeten zijn; de kinderen zijn dan veel vrijer!” Marion valt bij:

“We zorgen er altijd voor dat iedereen blij is met wat-ie heeft gemaakt, ook de wat minder creatieve goden. Meisjesgroepen hebben we tot ongeveer brugklasleeftijd, die maken bijvoorbeeld hippe armbandjes van Rockstar in de stijl van Buddha to Buddha en Pandora. Verder kunnen we mozaïeken, kleien, schilderen, T-shirts versieren met textielstiften, maar ook timmeren, figuurzagen of linoleumgutsen om T-shirts en gymtassen mee te bedrukken. Vinden de jongens ook stoer.”

Ook voor volwassenen kan er van alles georganiseerd worden: vrijgezellendagen , team buildings of andere creatieve gelegenheden, eventueel met lunch. Bij grote groepen komen de dames Artisto op locatie. Bovendien geven ze korte workshops in schilderen en mozaïeken.

Eetbare klei

Een absolute bestseller, ook in de winkelverkoop, is de eetbare klei. “En dan bedoelen we niet dat het niet erg is als je per ongeluk een stukje inslikt, nee, het is echt de bedoeling dat je werkstuk wordt opgegeten! De klei is een soort koekjesdeeg dat wordt gekleurd met uitsluitend natuurlijke kleurstoffen zoals bietensap.” De eetbare klei is een goed voorbeeld van de keuzes die Barbara en Marion maken voor hun assortiment: goede kwaliteit, zo veel mogelijk vrij van schadelijke stoffen en met veel aandacht voor ergonomie.

En dan is er natuurlijk de winkel. Die staat vol met ál het denkbare op het gebied van creatieve hobby’s: voor kunstschilderen, kalligraferen, ontwerpen, mozaïeken, sieraden maken, bouwen (Brickadoo voor kinderen, met echte steentjes, cement en troffels) beeldhouwen, tekenen, kleien, kaarsen maken en knutselen. Van alle mogelijke soorten verf, penselen, potloden, krijt en stiften tot ezels, opbergmaterialen, snijmatten, gips, klei, speksteen en lijm- en papiersoorten. Teveel om op te noemen. Trots zijn ze op hun olieverflijn van Italiaanse makelij: “Classico is van super kwaliteit en toch betaalbaar, iedereen komt ervoor terug. Het bevat 74% pigment en is er in 77 kleuren die allemaal dezelfde prijs hebben.”

Lijsten, spielatten en passe partouts

Derde poot van Artisto is de lijstenmakerij. Barbara en Marion: “We kunnen op iedere maat opspannen, de spielatten worden ter plekke gezaagd. We maken passe partouts en hebben ook standaard wissel- en baklijsten. Onze lijsten op maat zijn te verkrijgen in een economy lijn, zodat de prijs nog leuk blijft”.

Ze besluiten: “Er was behoefte aan een winkel als de onze. Mensen die binnenkomen zijn altijd zó enthousiast! Iedereen is blij met ons!”

ArtistoAmstelveen
Amsterdamseweg 504
1181 BX AMSTELVEEN

T 020 – 8 2000 10

W www.artistoamstelveen.nl

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur

One Comment

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *