Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Appartementen ‘Heeren van Angstel’: beste van vele werelden

Aan de rand van Abcoude, met uitzicht op de rivier de Angstel, verrijst in 2015 een bijzonder gebouw met 33 riante appartementen.

Bijzonder vanwege de ligging: die is landelijk, met veel water en groen, terwijl het charmante en gezellige centrum van Abcoude op loopafstand ligt. Bijzonder ook vanwege de architectuur: die is eigentijds, maar sluit met zijn schuine pannendaken en sterk gevarieerde gevelbeeld naadloos aan bij het dorpse en historische karakter van de omgeving. De grootte, de indeling en de verkoopprijzen van de appartementen zijn heel divers. Behalve de 16 startersappartementen is er geen woning gelijk. Alle appartementen hebben één of meer dakterrassen of balkons en er komt een gemeenschappelijke daktuin op de eerste verdieping. Bergingen zijn er op de begane grond en parkeren kan in de ondergrondse parkeergarage.

PLUS supermarkt

“De reacties op het ontwerp zijn zonder uitzondering enthousiast. In juni 2013 hebben we onze eerste presentatie gegeven en toen al werden er 15 opties op appartementen genomen”, vertelt Ernst Koot van E.H Koot Projectontwikkeling, die samen met UBA Bouw het plan ontwikkelt. Ernst Koot is geen onbekende in Abcoude, hij is samen met zijn vrouw Ans de eigenaar van de PLUS supermarkt in het centrum. “Het hele project komt voort uit de noodzaak om de supermarkt uit het centrum te verhuizen, waar laden en lossen en parkeren een steeds groter probleem werd. De nieuwe en veel grotere PLUS markt zal straks op de begane grond van de “Heeren van Angstel” gevestigd zijn. Boodschappen doen wordt dan wel heel gemakkelijk! Direct voor de supermarkt komt een ruim parkeerterrein voor de bezoekers van de winkel. Overigens hoeven mensen niet bang te zijn voor een gapend gat straks in het centrum. Het pand van de huidige PLUS markt is ons eigendom en zal worden herontwikkeld.”

Gezellige terrassen

Door de combinatie van dorpse landelijkheid en de centrale ligging is Abcoude een dorp dat veel te bieden heeft. Binnen 10 filevrije minuten ben je in Amsterdam, naar het AMC fiets je in een oogwenk, er is een treinstation, een leuk centrum, een golfbaan, er zijn sportverenigingen en er is zelfs een klein theater. Wonen in het statige “Heeren van Angstel” lijkt het beste van een heleboel werelden samen te brengen. De bus stopt er voor de deur en je loopt zo het centrum in, naar de winkels of naar één van de restaurants of gezellige terrassen.

Ernst Koot: “Het terrein op de hoek Amsterdamsestraatweg/Broekzijdselaan is nu nog kaal, maar de verwachting is dat de sleutels van de appartementen eind 2015 kunnen worden uitgereikt.”

Abcoude, 33 luxe appartementen “Heeren van Angstel”
Vraagprijs: van € 177.000,- tot € 649.500,- vrij op naam inclusief parkeerplaats en berging
Woonoppervlak: van 55,8 m2 tot 224,0 m2
Makelaars: Raad-Huis Makelaardij in Abcoude en Vos Makelaardij o.g. in Ouderkerk a/d Amstel
WS-Indeverkoop1

One Comment

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *