Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Annemieke’s Kramerie: voor álles wat je nodig hebt bij het koken

Keukenprinsen en -prinsessen opgelet, op de Machineweg in Aalsmeer vind je naast cadeauartikelen álles wat je nodig hebt bij het koken. Van zesteur tot Jura koffieautomaat en van kerstservies tot Big Green Egg. In Annemieke’s Kramerie is het allemaal verkrijgbaar!

Maar liefst 600 vierkante meter telt het kookwalhalla van Annemieke Treur en haar team. In Annemieke’s Kramerie vind je alles, maar dan ook echt álles, voor het koken en voor de gedekte tafel. De naam van de winkel verwijst naar de heer L.W. Kramer, die in 1911 op deze plek een smederij opende.

Liefhebbers komen van ver naar de speciaalzaak voor de grote collectie Swarovski kristal, de originele Hummelpoppetjes van Goebel en de handbeschilderde Delfts blauwe producten van de Porceleyne Fles. Welhaast alle goede, grote merken zijn er vertegenwoordigd. Van het Italiaanse Alessi en SMEG en het Scandinavische Iittala en Jacob Jensen, tot eigentijdse merken als Blond Amsterdam en Pip Studio.

Ouderwetse service

Annemieke benadrukt dat aan iedere smaak en aan iedere leeftijd wordt gedacht: “Het moet wel heel raar lopen, wil je hier níet slagen! Er wordt soms gedacht dat wij duur zijn, maar dat is onterecht, we hebben ook heel betaalbare dingen. Maar: goede kwaliteit is bij ons de voorwaarde, we verkopen geen troep. We doen dit al 38 jaar en zijn wat service betreft een ouderwetse winkel. Klanten stellen dat enorm op prijs. Een voorbeeld: als je bij ons een Jura koffieautomaat koopt, installeren we ‘m thuis, leggen alles uit en stellen het apparaat in op de smaak van de klant. We drinken net zo lang koffie totdat de klant hem perfect vindt!”

Bruids- en cadeaulijsten

Glaswerk, serviezen, vazen, broodroosters, pannen, staafmixers, Brabantia afvalbakken, Kitchen Aid keukenmachines, Lampe Berger luchtverfrissers, het blauwe Poolse keramiek van Bunzlau, bestek van Keltum, Robbe & Berking, WMF en Mepra, de voorraad lijkt oneindig. Een perfecte plek dus voor  bruids- en cadeaulijsten.

Annemieke: “Het bruidspaar of het feestvarken komt naar de winkel, stelt een wensenlijst samen en wij zorgen dat alles op voorraad is. Gasten kunnen inloggen of langskomen in de winkel. Cadeaus waar je op intekent, kun je meenemen, of we bezorgen het, soms pas na de huwelijksreis. Dan zetten we op de feestlocatie een mooi opgemaakte bruidsmand neer, zodat de gasten kunnen zien wat ze gegeven hebben. Alles is maatwerk, alles kan! We voorzien de cadeaus van de persoonlijke wens van de gever, hele verhalen zijn dat tegenwoordig. En we geven een mooi ingeseald documentje, met wie wat gegeven heeft. Iedereen blij!”

Alles van Big Green Egg

Sinds enige tijd is Annemieke’s Kramerie dealer van Big Green Egg. “Een Big Green Egg is veel meer dan een barbecue, je kunt er alles mee doen: grillen, roken, warmhouden, je kunt er pizza’s, soepjes, cakes, groot vlees en groenten mee bereiden en hij is perfect voor slow cooking van pulled pork bijvoorbeeld. Hij wordt ook in de winter gebruikt, in de buitenkeuken. Vuurtje aan, glaasje glühwein, heerlijk. We hebben alles staan van dit merk, ook alle accessoires.”

Kerst

In deze tijd komen klanten regelmatig kijken “of de Kerst al staat”, vertelt Annemieke. “Want dan pakken we uit met kerstbomen, duizenden lichtjes, bijzondere kerstdecoraties en kerst- en winterserviezen. Mooie serviezen zijn weer helemaal in. Er wordt veel gemixt, een paar leuke kerstborden geven je gewone servies al een heel feestelijk tintje. We hebben onder andere Villeroy & Boch, Wedgwood, Royal Doulton, Arzberg, het bijzondere Gien, en zelfs boerenbont verkopen wij nog!”

Vuurwerk

Vanaf begin november kun je op de website van de winkel vuurwerk bestellen. De verkoopdagen in de winkel zijn op 28, 29 en 31 december. “We gaan een drukke, maar heerlijke tijd vol sfeer tegemoet,” besluit Annemieke. “We hebben nu al heel veel kerstartikelen staan, maar zodra Sinterklaas het land verlaat, gaan we helemaal los met de kerst!”

 

Annemieke’s Kramerie
Machineweg 3
Aalsmeer
T 0297 385281

W www.kramerie-aalsmeer.nl

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *