Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Annemieke’s Kramerie: een kookwalhalla in Aalsmeer

Terwijl corona veel ondernemers tot wanhoop drijft, zijn er ook winkeliers waar het juist goed mee gaat. Zo’n winkel is Annemieke’s Kramerie, het kookwalhalla in Aalsmeer. Daar vind je álles voor koken, bakken, de gedekte tafel en cadeaus.

“In tijden van crisis hebben wij het meestal moeilijk, maar nu is het anders,” zegt Annemieke Treur, de eigenares van Annemieke’s Kramerie. “Nu men veel thuis is door corona, slaat men aan het koken en bakken en zitten gezinnen weer met elkaar aan tafel. Mensen gaan met een kritisch oog door de besteklade en maken het weer op orde. We verkopen ongelooflijk veel tafelkleden, placemats, glazen, bestekken en serviezen.”

“Om je een voorbeeld te geven: een 113-delig bestek verkopen we normaal gesproken heel sporadisch; afgelopen week gingen er drie de deur uit! Maar je tafel gezellig maken, hoeft niet duur te zijn. Door een paar mooie borden of tafellopers toe te voegen, krijg je al een heel andere uitstraling. Dat geldt ook voor kerst: mix je eigen servies met een paar kerstborden en je hebt al gauw een mooie kersttafel!”

Villeroy & Boch

Annemieke’s Kramerie meet maar liefst 500 vierkante meter en aan het assortiment lijkt geen eind te komen. Van eischeiders en afgietdeksels tot Dualit broodroosters en van vetafroomlepeltjes tot Kitchen Aid keukenmachines, het is er allemaal. Je vindt er zowel boerenbont servies als de topmerken Wedgwood, Royal Doulton en Arzberg, maar ook de stoere tableware van het Scandinavische merk Bitz. Trots is Annemieke op de Villeroy & Boch-collectie, de grootste van heel Nederland. 

Het complete aanbod is één van de redenen waarom Annemieke’s Kramerie klandizie uit heel Nederland heeft. Aan alle leeftijden en smaken wordt gedacht. Zo vind je er de huisparfums van Lampe Berger, het Delfts blauw van Porceleyne Fles, de onverwoestbare staafmixers van Bamix en designmerken als Smeg,  Iittala, Blond Amsterdam en Pip Studio. Ook bakfanaten kunnen hun hart ophalen aan alle mogelijke bakvormen, pincetten, deegschrapers en pennen om teksten in chocolade mee te schrijven. 

Bel Annemieke maar

Annemieke: “Het moet wel heel raar lopen, wil je hier niet slagen. Gisteren belde een meneer uit Groningen, die een heel specifiek mokje van Iittala zocht dat niet meer wordt gemaakt. Een winkelier had hem gezegd ‘bel Annemieke maar’, dat gebeurt vaak. Het is zo leuk om een artikel dan op te kunnen sturen! Speciaalzaken zoals wij zijn er bijna niet meer en ook de Bijenkorf is gestopt met serviezen en de kookafdeling. We zijn heel blij dat mensen tegenwoordig bewuster lokaal kopen. ‘We willen de leuke winkels niet kwijt’ zeggen ze dan.”

Annemieke’s Kramerie heeft geen webshop, maar wel een website die even simpel als functioneel is.  De site geeft goed weer wat de zaak te bieden heeft. Een stomerijservice en messen slijpen bijvoorbeeld. Die laatste klus wordt uitbesteed aan een messenslijper die al 70 jaar niks anders doet. Opmerkelijk weetje: in het lange bestaan van Annemieke’s Kramerie zijn er nog nooit zo veel messen geslepen als in de afgelopen maanden. 

Mannen kopen anders

Ook zijn er nog nooit zo veel mannen in de winkel geweest als de laatste tijd. Annemieke heeft daar wel een verklaring voor: “Die mannen zijn thuis, gaan vaker koken en willen goed materiaal. Pannen en pannensets zijn momenteel niet aan te slepen, hele pallets komen er binnen. Vooral het Nederlandse BK doet het goed en ook de pannen van WMF, Le Creuset en Spring. Die hebben een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Met pannen is het zo, die moet je vasthouden en onderling vergelijken. Hoe zwaar is ie, hoe is de grip? Om die reden moet je pannen nooit online kopen.”

Mannen kopen anders dan vrouwen, volgens Annemieke: “Een man gaat voor gemak en kwaliteit en hakt sneller de knoop door. We verkopen nu achter elkaar de koffieautomaten van Jura. Zo’n man redeneert ‘ik werk thuis, dan wil ik ook thuis de beste koffie drinken’. We installeren de apparaten ter plekke en stellen ze af naar de smaak van de koper. We drinken net zo lang koffie tot de klant ‘m perfect vindt.”

Winterbarbecuen

“Nog een mooi voorbeeld is Big Green Egg. Naast de barbecues hebben we een wand met alle accessoires. Vanochtend kwamen er twee vrienden binnen en dat ging als volgt ‘deze thermometer is handig, die tang heb ik ook, zo’n por heb je nodig en dat is een topmes’. En dan hup, afrekenen en klaar. Winterbarbecuen is trouwens helemaal in. Coronaproof in de buitenlucht, met z’n allen rond het vuur!”

Na Sinterklaas gaat de winkel zoals ieder jaar helemaal in kerstsferen met prachtig gedekte tafels, winter- en kerstserviezen en duizenden lichtjes. Ook wordt er een koopjeskelder ingericht. “Wat betreft corona: gelukkig hadden wij al een heel goed ventilatiesysteem en de zaak is groot genoeg om afstand te kunnen houden. Een mondkapje dragen is gewenst. Maar wil je of kun je niet naar de winkel komen, dan bezorgen we in de regio gratis aan huis. Weet je wat ik hoop? Dat corona ook iets goeds brengt. Dat we minder langs elkaar heen leven, dat we meer oog hebben voor anderen en dat we het met elkaar extra gezellig maken in huis!”

 

Annemieke’s Kramerie
Machineweg 3
AALSMEER
T 0297 385281

www.annemiekes-kramerie.nl

E annemiekes-kramerie@entourage.nl

10.00 – 18.000

Zaterdag 10.00 – 17.00 uur

Maandag en woensdag gesloten

 

Bij de bovenste foto: Annemieke Treur, de eigenares van Annemieke’s Kramerie, en haar man

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *