Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Angel Festival: dansen onder een miljoen sterren

Zwemmen in de rivier, dansen onder de sterren, workshops volgen en in een rotstheater theatervoorstellingen bijwonen, het kan allemaal tijdens het Angel Festival dat van 3 tot 9 augustus plaatsvindt in een Portugees natuurgebied. Het festival vindt voor de vierde keer plaats en is een initiatief van cabaretier en stand-up comedian Tom Sligting uit Badhoevedorp.

Hij organiseert het samen met zijn zuster Karin, die ook uit Badhoevedorp komt. Zes jaar geleden kocht ze samen met haar Nederlandse man in het binnenland van Portugal een landgoed om er ecologisch te gaan boeren. Inmiddels staan er 1.600 olijfbomen. Aangezien Karin veel ervaring heeft met het organiseren van festivals en Tom theatermaker is, kwamen ze vier jaar geleden op het idee om een festival te organiseren.
Tom: “Op Oerol regent het vaak of je tentje waait weg, maar in Portugal is het in augustus altijd mooi weer.” Het eerste festival trok 120 bezoekers, merendeels afkomstig uit de regio Amstelveen en Amsterdam, die het zó leuk vonden dat ze het jaar daarop wéér kwamen en nieuwe mensen meenamen. Deze zomer verwacht Tom 250 bezoekers. “Massaler moet het ook niet worden.”

Spectaculair rotstheater

’s Avonds zijn er theateroptredens, onder meer in een spectaculair rotstheater met op de achtergrond fraai uitgelichte olijfbomen. Tom: ,,Het is er pikdonker, dus je ziet een miljoen sterren.” Dit jaar zijn er optredens van onder andere Silvester Zwaneveld en Hakim. Beeldend theatergroep Telder speelt in een stalen iglo. “Daar hangen 16.000 waterzakjes in, wat op zich al een kunstwerk is.”

Voorafgaand aan de voorstelling eten de festivalgangers, samen met de artiesten, biologische gerechten aan lange tafels. ,,Het landgoed heeft een eigen moestuin, waar de kok ’s morgens met een groepje kinderen tomaten gaat plukken.”

Olijfgaard

Overdag geven kunstenaars en performers workshops op verstilde plekken in de olijfgaard of langs de rivier. “De artiesten geven een workshop over waar ze goed in zijn, dus Silvester Zwaneveld geeft een workshop theater maken. En Hakim doet een workshop pantomime, maar hij maakt ook een film, waarvoor kinderen het script mogen verzinnen.”

De bezoekers vinden onderdak in grote bungalowtenten, met echte bedden en matrassen, of ze kunnen hun eigen tent opzetten. “Er zijn genoeg toiletten en douches en we hebben een eigen bron waar je gratis water kunt tappen.”

Portugese prijzen

De kosten van een festival-passepartout bedragen € 250,-. Daar zijn alle theateroptredens en workshops bij inbegrepen. “Je betaalt alleen voor de drankjes en de hapjes, maar dat doen we tegen Portugese prijzen. We hebben salade en soep, Portugese specialiteiten en we serveren biologische pizza’s en hamburgers.”

Een festival in Portugal mag begrotelijk lijken, maar prijsvechters vliegen je er tegenwoordig voor een prikkie naar toe. Tom: “Voor een schappelijk bedrag heb je alles: theater, workshops, zon en zwemmen, want we hebben ook een natuurbad van 10 bij 20 meter, met vers water uit de rivier de Mondego. Oh ja, je kunt ook meedoen aan een river hike, waarbij we vijf kilometer door de river waden. De Portugezen vinden het gekkenwerk, maar het is wel zo leuk.”

Info: www.angelfestival.com
NB Angel Festival2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *