Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Met een pontje naar golfbenefiet in het Amsterdamse Bos

Alle opbrengsten van het evenement gaan naar de Nederlandse Hersenbank

Slechts één keer per jaar is het mogelijk om in het Amsterdamse Bos een balletje te slaan. Een golfballetje wel te verstaan. Dit jaar vindt op dinsdag 3 juli 2018 voor de achtste keer de “First Amsterdam Rough Tournament” plaats, oftewel Amsterdamse Bos Golf!

Amsterdamse Bos Golf is een initiatief van Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn en is na zeven jaargangen een begrip in de regio. Daar is een aantal goede redenen voor: in de eerste plaats is Amsterdamse Bos Golf een sportieve, gezellige dag met vrienden en relaties, op een uitdagende locatie waar je anders niet komt met je golftrolley.

Een ander, misschien nog veel belangrijker aspect is het feit dat alle opbrengsten van het evenement naar een goed doel gaan. Het gaat daarbij om serieuze bedragen: in de afgelopen 7 jaar werd  350.000 euro bijeengebracht voor diverse goede doelen. Net als vorig jaar gaan de opbrengsten dit jaar naar de Nederlandse Hersenbank. Het Amsterdamse Bos Golf toernooi zou niet mogelijk zijn zonder de sponsoren en de ruim 60 vrijwilligers die zich met groot enthousiasme inzetten.

First Amsterdam Rough Tournament

Dat het toernooi de bijnaam First Amsterdam Rough Tournament heeft gekregen komt door de specifieke eigenschappen van het Amsterdamse Bos, dat allerminst is aangelegd als golfbaan. Zo is er een plek waar je alleen met een door de hand getrokken pontje bij de volgende hole kunt komen. Bij elke hole is een marshall aanwezig, die voorbijgangers zal vragen om begrip en zal uitleggen dat er eenmalig wordt gespeeld, voor een goed doel.

Het Amsterdamse Bos Golf toernooi is bij uitstek een evenement om te netwerken. Je trekt de hele dag op met je flightgenoten, je geniet van het spel, van het buiten zijn en van de voortreffelijke catering. Een zeer ontspannen manier om de banden met je relaties aan te halen. Bedrijven kunnen met een flight van vier personen deelnemen voor 1.250 euro inclusief catering. Bedrijven kunnen zich ook melden als sponsor.

18 holes golftoernooi

Centraal op 3 juli staat het 18 holes golftoernooi. De 18 holes verschillen in lengte van 90 tot 450 meter, met een gemiddelde lengte van zo’n 220 meter per hole. De baan is zodanig uitgezet dat hij voor goede golfers in 72 slagen afgelegd kan worden, met andere woorden: par 72. Er wordt met gewone golfballen gespeeld. In het parcours van deze tijdelijke golfbaan worden de deelnemers op vier locaties verrast met een uitstekende catering. Deelname aan het 18 holes toernooi kost 300 euro. Naast het 18 holes toernooi vinden er twee clinics plaats op een groot terrein in het bos, dat bekend staat als de Arena. Deelname aan een clinic kost 95 euro.

Twee clinics voor validen en mindervaliden

Van 12.00 tot 14.00 uur is er een clinic voor mindervaliden. Golf voor mindervaliden is een sterk groeiende sport. Deze speciale clinic wordt georganiseerd door pro Cora van Golf- en Country Club Liemeer en Tineke Loogman, die behoort tot de top 50 wereldwijd van mindervalide golfspeelsters. Deze twee dames worden ondersteund door een aantal pro’s, die iedere individuele deelnemer voldoende aandacht zullen geven. Er wordt gezorgd voor een goed gevulde goodie bag en een hapje en drankje op de locatie.

Later op de dag, van 15.00 tot 17.00 uur, vindt er een clinic plaats voor iedereen die aan het middag- en het avondprogramma deelneemt. Op het ruime parcours verzorgen 4 pro’s een dynamische clinic, waarin alle elementen van het golfspel aan bod komen. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met de golfsport. Ook hier worden de deelnemers voorzien van een goodie bag en eten en drinken op de locatie.

Culinaire brandstof, borrel en diner

Omdat praten, lachen, lopen en golfen op een lege maag niet gaat, worden de deelnemers in de baan voorzien van culinaire brandstof door Keurslager Stronkhorst uit Uithoorn, Bistro9 uit De Kwakel en IJssalon Da Vinci uit Amstelveen. Bovendien is er haring en sushi.  

De wedstrijd wordt afgesloten met een uitgebreide borrel met wijnen van De Wijnschuur uit Nes aan de Amstel en een gin-tonicbar van Damrak Gin Amsterdam. De borrel vindt plaats op een speciaal voor dit doel aangelegd en verrassend vormgegeven foodcourt, voor het clubhuis van de Amsterdamse cricketclub VRA. De prijsuitreiking, het diner en de rest van het avondprogramma spelen zich ook af op deze prachtig gelegen plek.

Spectaculaire loterij en veiling

Volgens goed gebruik vinden er tijdens Amsterdamse Bos Golf een spectaculaire loterij en veiling plaats. Bij de lieftallige dames Nicolotje en Madelotje (in het dagelijks leven Nicolette en Madelon) kun je loten kopen: 1 lot voor 5 euro, 12 loten voor 50 euro en 25 loten voor 100 euro. Hiermee maak je kans op 25 mooie prijzen, waaronder een laptop van Acer, een week in een vakantiebungalow in Arcen en een week in een vakantiebungalow op Ameland.

Tijdens de veiling kan worden geboden op 40 zeer aantrekkelijke kavels, waaronder een tweedaagse cursus voor een racelicentie op Circuit Zandvoort, een Porsche advanced driving training, een 3 uur durende rondvaart voor 8 personen door de Amsterdamse grachten met hapjes en champagne op de Bollinger-sloep, een aangeklede wijnproeverij voor 15 personen bij De Wijnschuur in Nes aan de Amstel én je kunt bieden op het klapstuk van de avond: een week in de paradijselijke vakantiewoning voor 12 personen met zwembad en zeezicht Vila Dos Piscos in de Algarve in Portugal.

 

Amsterdamse Bos Golf – dinsdag 3 juli 2018

Voor deelname, sponsoring of meer informatie ga naar: www.amsterdamsebosgolf.nl of stuur een e-mail aan aaninfo@amsterdamsebosgolf.nl

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *