Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Aantal overnachtingen in Amstelveen is flink toegenomen

Om het groeiend toerisme in Amstelveen beter te kunnen bedienen, heeft de gemeente nieuwe plattegronden en stadsgidsen laten maken.

In Amstelveen zijn de laatste jaren veel hotelkamers bijgebouwd, vertelde wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) onlangs aan Amstelveense ondernemers die actief zijn in de sector Toerisme & Recreatie. Het aantal hotelkamers is de afgelopen tien jaar gegroeid van 400 naar 1500. Amstelveen telt inmiddels 12 hotels en dat zullen er waarschijnlijk nog wel meer worden.

Uiteraard heeft de groei van het aantal hotelkamers ook tot méér overnachtingen geleid. Waren er in 2015 nog 57.600 hotelovernachtingen, in 2017 was dat aantal al gestegen naar 259.000. Om al die bezoekers te informeren over wat er allemaal te doen is in Amstelveen, presenteerde de wethouder onlangs een nieuwe toeristische plattegrond van Amstelveen, een stadsgids èn foldermateriaal voor een nieuw, stadsbreed evenement voor alle leeftijden dat 25 mei plaats plaatsvindt en over 45 locaties in de stad wordt verspreid.

Openbaar vervoer

De plattegrond is geheel vernieuwd en aangepast aan de nieuwe openbaar vervoersregeling. Op de achterzijde staat informatie over toeristische hoogtepunten, winkelgebieden en tops. De plattegrond wordt op 40 punten in de stad verspreid.

Daarnaast is er nog een stadsgids uitgebracht met praktische tips, leuke plekjes over Amstelveen, een overzicht van winkelgebieden, recreatie- en overnachtingsmogelijkheden en de culturele instellingen. De gids is zowel in het Nederlands als het Engels en richt zich op bewoners, expats  (internationals) en bezoekers. De gids wordt in het aprilnummer van Amstelveenz huis-aan-huis verspreid in Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel. De gids is ook via allerlei distributiepunten in Amstelveen verkrijgbaar.

De ‘Experience Amstelveen’ Citymap èn Cityguide zijn ook online in te zien via www.amstelveen.nl/ervaar-amstelveen.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *