Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Website ‘Amstelveen helpt’ werkt

 Door lokaal te kopen kunnen Amstelveners de lokale horeca, detailhandel en dienstverlening steunen.

Vandaar dat er sinds 12 april een website in de lucht is, die de Amstelveense horeca, detailhandel en dienstverlening ondersteunt: www.amstelveen.nl.

“De website ‘Amstelveen Helpt’ heeft sinds de start al meer dan dertig ondernemers kunnen helpen aan extra bereik en omzet. Online marketing bureau Digital Wizards heeft het platform opgezet en houdt het in de lucht zonder er geld voor te vragen. De kosten worden opgebracht door sponsors, zoals Rabobank, Peters en Partners en de gemeente Amstelveen. Horecabedrijven en winkels kunnen gratis aan het platform meedoen.

Eén van de bedrijven die door het platform zijn gesteund is ANNA Amstelveen, dat het zwaar heeft omdat er door de coronamaatregelen geen bezoekers meer zijn, waardoor de omzet is opgedroogd. “Onze weekaanbiedingen doen het goed. We hebben een drive-in voor de deur van de Annakerk gemaakt. Daar kunnen klanten eten en drinken afhalen.”

Het platform heeft al ruim 5100 bezoekers getrokken, zo meldt iniatiefnemer Hans Boersma. “We hebben tot nu toe al zeker 12.000 euro aan omzet weten te realiseren voor Amstelveense ondernemers.” Als voorbeeld noemt hij het kaaspakket van Clara Maria uit Amstelveen. “Sinds we het kaaspakket op onze sociale media kanalen hebben gezet, liep de mailbox binnen 24 uur vol met 150 orders. Dat deze actie zo goed verliep, had ik niet verwacht en het geeft aan hoeveel Amstelveners graag lokale ondernemers een hart onder de riem willen steken in deze moeilijk tijden.” Inmiddels zijn er al meer dan 400 kaaspakketten besteld.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *