Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Gemeente Amstelveen wil buitensportfaciliteiten aanpakken

Soprten en bewegen is belangrijk, zeker in tijden van het coronavirus.

Buitensporten in groepen is er op dit moment niet bij. En ook de fitnesstoestellen in de openbare ruimte zijn nu niet te gebruiken, maar voor individuen is het nog steeds mogelijk om het park of het bos in te gaan voor een wandeling of een fietstocht,” zegt de Amstelveense wethouder Sport Rob Ellermeijer.

Los van de coronacrisis werkt de gemeente Amstelveen al een tijdje aan een plan om de buitensportmogelijkheden te verbeteren. “Steeds vaker sporten en bewegen mensen buiten, niet gebonden aan een sport,” zegt Ellermeijer. “In deze coronacrisis kent ook de buitensport beperkingen, maar wij zetten de plannen door om na de crisis de buitensporter nog beter te faciliteren.”

Veel Amstelveners lopen, wandelen of fietsen. Uit onderzoek in opdracht van de gemeente blijkt dat verschillende beweegroutes beter met elkaar verbonden kunnen worden en meer door een groene omgeving kunnen worden geleid. Ook de kwaliteit van fiets-, hardloop- en wandelpaden kan worden verbeterd. Ook is gekeken naar verlichting, wegbewijzering, watervoorzieningen en fitnesstoestellen in de openbare ruimte. Al die verbeteringen worden opgenomen in een actieplan, dat dit najaar zal worden gepresenteerd.

Maar zo lang wil de gemeente niet wachten. “Op korte termijn kunnen we bijvoorbeeld de wegkwaliteit op de meest gebruikte routes verbeteren,” belooft de Amstelveense wethouder die verantwoordelijk is voor sport. “Ook kunnen we fitnesstoestellen en waterpunten toevoegen op nader te bepalen plekken waar veel gestart en geëindigd wordt. Daarnaast brengen we bewegwijzering aan op bijvoorbeeld 5km- of 10 km-rondjes.”

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *