Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Amstelveen wil buitenkunst een nieuwe impuls geven

De gemeente Amstelveen wil een impuls geven aan beeldende kunst in de buitenruimte. Bewoners kunnen hiervoor ideeën aandragen.

Inmiddels is het Team Kunst en Cultuur van de gemeente al met een aantal suggesties aan de slag gegaan, zoals een lichtkunstroute en muurkunst. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) adviseert hierbij.

Uit een onderzoek onder inwoners van Amstelveen blijkt dat het huidige aanbod aan buitenkunst als gedateerd wordt ervaren en dat er behoefte is aan verjonging. Vrijdag 26 maart gaat de gemeente met Amstelveense jongeren in gesprek via een livestream. Het promotiefilmpjes is hier te vinden en de livestream is vanaf 19 uur bij te wonen via het Instagramaccount van Our Future Face.

Maar los hiervan kan iedereen die ideeën heeft voor kunst in de buitenruimte mailen naar kunstencultuur@amstelveen.nl.

De gemeente doet dit jaar niet mee aan ArtZuid. Het college van burgemeester en wethouders wil het beschikbare geld vooral aan kunstenaars ten goede laten komen.  “We kunnen ons geld maar één keer uitgeven,” zegt wethouder Herbert Raat. “We willen iets neerzetten dat echt bij Amstelveen past en waar behoefte aan is. Vandaar dat we graag van Amstelveners willen horen wat zij graag zouden willen terugzien in het straatbeeld.”

Amstelveen heeft sowieso al veel kunstwerken in de openbare ruimte. Naast een permanente beeldenroute door het Keizer Karelpark en het Oude Dorp, zijn er tientallen beelden verspreid door de gemeente te vinden. Onlangs is daar de Koffiedrinker in Nes aan de Amstel bijgekomen. En binnenkort volgen er nog drie: de Uitgevouwen Kubis van André Volten in de middenberm van de Keizer Karelweg, Concentratie van Pieter d’Hont nabij de Lindenlaan en Na Sluitinstijd van Klaas Gubbels in Westwijk.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *