Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Amstelveen laat de bijen voortaan vrolijk zoemen

Aangezien het aantal wilde bijen in Nederland hard achteruit ‘vliegt’, doet de gemeente Amstelveen er nu alles aan om een goede leefomgeving voor deze nuttige insecten te scheppen. 

Amstelveen is er trots op dat ze is uitgeroepen tot ‘bijvriendelijke gemeente.’ Daar doet ze dan ook wel wat voor. Zo is de helft van het aantal bomen dat de gemeente de afgelopen vijf jaar heeft geplant geschikt als voedselbron voor bijen. Het gaat met name om wilgen en esdoorns. Daarnaast wordt Amstelveens groen, zoals parken, plantsoenen en singels, verrijkt met wilde planten waar bijen dol op zijn. Bouwterreinen en randen van weilanden worden, waar mogelijk, zoals in de Bovenkerkerpolder, tijdelijk met bloemrijke planten ingezaaid.

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de gemeente in samenwerking met Imkervereniging NBV Amstelland meerdere nestelplekken en bijenhotels geplaatst. Die staan nu zelfs op het dak van het raadhuis. “We kunnen het belang van wilde bijen niet vaak genoeg benadrukken,” laat wethouder Floor Gordon (natuur- en milieueducatie) weten. Om er aan toe te voegen dat zonder wilde bijen de groente- en fruitschappen van de supermarkt ‘erg leeg zouden blijven.’

Fotobijschrift:
Wethouder Floor Gordon en CDA-fractievoorzitter Pier Rienks laten bij de bijenkasten op het dak van het raadhuis het certificaat zien dat Amstelveen tot bijvriendelijke gemeente verklaart.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *