Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Aalsmeer krijgt eindelijk zijn theater

Dankzij de inspanningen van theaterliefhebber René Martijn en de zijnen krijgt Aalsmeer eindelijk een theater. Op 23 september 2011 gaan de deuren open.

Het theater stond al een jaar leeg, net als de rest van het voormalige Endemol-complex aan de Van Cleeffkade. Raadslid en Feestweek-organisator René Martijn zag er wel brood in, richtte een stichting op en samen met een groep vrijwilligers gaat hij het theater met wisselend 550 of 867 stoelen exploiteren.

Het vereist moed om in deze voor culturele ondernemers barre tijd nog een theater op te zetten, maar Martijn ziet genoeg kansen. “We hebben sponsors die het theater steunen, maar we zoeken ook sponsors die in ons programmablad willen adverteren.”

Sinds maart werkt het stichtingsbestuur keihard. Er zijn al zeventig voorstellingen geboekt. “Wij programmeren voorlopig alleen op vrijdag en zaterdag, met kindervoorstellingen op woensdag- en zondagmiddag. De impressariaten zijn laaiend enthousiast, omdat we dit aandurven. En omdat ze er een speelplek bij hebben.”

“We hebben kinderprogramma’s als Sesamstraat en Ernst en Bobbie. Wat toneel betreft hebben we voorstellingen met onder meer Waldemar Torenstra, Jon van Eerd, Rick Engelkes, Jenny Arean en Hans Kazan. Qua muziek krijgen we De Kast, Belle Perez en Slagerij van Kampen. Verder hebben we een Russisch kerstconcert, een gospelkoor en in de week na Oud en Nieuw gaat de hele vloer in het ijs voor een productie die het midden houdt tussen Holiday on Ice en Cirque du Soleil. Kortom, we programmeren héél breed.”

René Martijn verwacht bezoekers uit de hele regio, tot aan Amsterdam toe. Volgens hem is er zeker nog wel plek voor een mooi theater. “Veel producties staan maar één avond in een theater. Dan moet je maar net kunnen. De keuzemogelijkheid wordt dus groter. Bovendien heeft Aalsmeer nog geen theater. Daarnaast hebben we ook producties die alleen in Aalsmeer zijn te zien en niet in de omliggende plaatsen. En tot slot: in dit complex gaat straks een groot restaurant open met acht verschillende keukens en er zijn verschillende cafés waar je na afloop van de voorstelling nog wat kunt drinken. Alles zit hier onder één dak.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *