Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Aalsmeer Flower Festival wordt feest voor àlle zintuigen

In Aalsmeer vindt zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 voor de zesde keer een bloemenfestival plaats.

‘Bloemdesigners’ laten fantastische creaties zien met verse snijbloemen en planten. In de Historische Tuin, Praamplein 1, coördineert Elize Eveleens een aantal bijzondere projecten op het gebied van moderne bloemsierkunst. Kunstenaarsduo AlexP komt met een videoinstallatie. Flower Circus geeft een bloemenshow in de veilingzaal en in die zaal vinden ook veilingen plaats. Atelier Steengoed laat bloemrijke kunst zien en bezoekers kunnen in Het Tuinhuis even uitblazen.

Uiteraard is het Flower Art Museum aan de Kudelstaartseweg 1, tegenover de watertoren, ook van de partij. Dit is het eerste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van hedendaagse kunst die is geïnspireerd op bloemen. Arrangeur Marloes Joore is verantwoordelijk voor tentoonstellingen als Bloemen van Hoop en De Taal van Bloemen. Op het buitenterrein vinden workshops voor kinderen en volwassenen plaats, maar er zijn ook demonstraties, bloemige snacks en er is een kinderspeurtocht. Ook de toekomstige attractie FloriWorld zal zich er presenteren.

Op beide locaties is er levende muziek. Duo Primrose, duo George Carlo M en Steven Hupkens spelen bij de Historische Tuin en bij het Flower Art Museum treden The Sphere Quartet en vrouwenkoor Davanti op. Bezoekers kunnen gratis gebruik maken van de watertaxi’s van Westeinder Rondvaart, die over de Westeinderplassen tussen de twee locaties heen en weer varen. Er rijdt ook een pendelbus.

Het festival vindt beide dagen tussen 11 en 17 uur plaats. Tickets kosten € 10,0 aan de deur en € 7,50 in de voorverkoop (tot en met 14 juni). Voor kinderen tot en met 14 jaar ia de entree gratis. Wie wil parkeren wordt geadviseerd gebruik te maken van het parkeerterrein aan de Dreef in Aalsmeer. Er zijn ook fiets- en wandelroutes tussen de locaties beschikbaar.

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *