Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Verbreding en verdieping van de A9 kan van start gaan

De verdieping en verbreding van de A9 kan van start gaan, nu de Raad van State heeft ingestemd met het tracébesluit.

‘Het is nu definitief,’ zegt de Amstelveense wethouder Herbert Raat bijna opgetogen. ‘Vanaf 2020 kunnen gemeente en Rijkswaterstaat aan de slag.’ Voor hem is dat een reden om inwoners en ondernemers goed voor te bereiden op de werkzaamheden en er voor te zorgen dat Amstelveen tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar blijft en dat de overlast tot een minimum beperkt blijft.

De A9 gaat van drie naar vier rijstroken en komt over een lengte van 1,3 kilometer verdiept te liggen. De verbreding van de A9 moet voor een betere doorstroming en bereikbaarheid zorgen. Ter hoogte van het Oude Dorp, het Stadshart en het huidige fietstunneltje bij de Meander komen overkappingen.

De gemeente Amstelveen investeert 40 miljoen in het onder de grond brengen van de weg, de overkappingen en de groene geluidsschermen. In totaal wordt veertien kilometer aan geluidsschermen geplaatst.

In 2026 moet het weggedeelte tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht klaar zijn. Wie meer wil weten kan op www.amstelveen.nl/a9 terecht.

In het verlengde van de uitspraak is met Rijkswaterstaat afgesproken dat de gemeente het eerste recht van koop heeft van de Annakerk. Dit gemeentelijk monument staat pal naast de A9. Hiermee wordt de toekomst van het pand veiliggesteld. Het pand wordt gebruikt voor evenementen, muziek, tentoonstellingen. Ook is er inmiddels een brouwerij in gevestigd.


Zo gaat het er in de toekomst uitzien. Bron: Rijkswaterstaat

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *